Viena ēdiena uzņemšana vairākās ēdienreizēs

SHARE
, / 135

Cilvēki mūsdienās ir palikuši visai slinki un arī ļoti izvēlīgi, jo mums vairs nepietiek tikai ar mazumiņu, bet vienmēr vajag visu vairāk un daudz lielāku dažādību. Tieši tāpēc arī taisot ikdienā vakariņas pusdienas vai brokastis mēs nevēlamies taisīt pārāk daudz, lai nebūtu pēc tam citās ēdienreizēs atkal jāēd tas pats ēdiens. Protams, uztaisot lielu ēdiena porciju tas sanāktu daudz lētāk nekā katru reizi mēģināt vai nu pagatavot kaut ko jaunu vai arī doties uz restorāniem un kafejnīcām lai ieturētu savas maltītes tur. Bet nauda lielākajai daļai cilvēku vairs nav galvenā motivācija, jo ekonomiskajai situācijai uzlabojoties cilvēki aizvien mazāku un mazāku procentu no saviem ienākumiem velta tieši ēdiena pirkšanai un gatavošanai un tas arī ir viens no rādītājiem, ko ekonomisti skatās, kad tiek mērīta kādas valsts vai kādas cilvēku grupas pārticība. Bet, manuprāt, ja jau tagad ir tāds stabils ekonomikas uzplaukums, tad cilvēkiem to vajadzētu vairāk izbaudīt un mēģināt naudu iekrāt un izveidot gan rezerves iekrājumu fondu gan mēģināt ātrāk atmaksāt kredītus lai pēc tam, kad atkal iestāsies recesija, jeb ekonomikas lejupslīde, tad būtu iespējams šos iekrājumus izmantot un vairs nebūtu jāmaksā milzīgi lielie kredītu maksājumi.

Ēdienu mēs parasti uzņemam ne tikai kā barības vielas un enerģiju bet arī to baudām un tāpēc arī lielai daļai cilvēku nav iedomājama situācija, kad vairākas dienas pēc kārtas ir jāēd viens un tas pats ēdiens, kas parasti ir visai apnicīgi. Protams skatoties arī no uzturvielu pieejamības, tad vienāda pārtika katru dienu nav nemaz tik veselīga, jo tajā noteikti, ka nav visas nepieciešamās barības vielas un vitamīni, kur pretī nemitīgi mainot ēdiena produktus ir iespējams sabalansēt savu diētu un iegūt savam ķermenim visu nepieciešamo, lai tas varētu normāli funkcionēt un tev būtu pietiekoši daudz enerģija un spēks ķerties klāt ikdienas darbiem. Noteikti, ja tā kārtīgi piedomātu pie šīs vienas ēdienreizes tad būtu iespējams izveidot maltīti, kurā ir iekļautas visas vielas, kas cilvēkam vajadzīgas, bet parasti, kad tiek izvārīti kartupeļi ar cīsiņiem vai makaroni ar malto gaļu, tad diezin vai šajos produktos ir visas šīs vielas. Tāpēc arī ir vajadzīgs ēst dažādus augļus, dārzeņus, zivju produktus un nemitīgi mainīt šo diētas plānu.

Protams, ja tev ar finansēm iet grūti un tu nevari savilkt galus kopā, tad tu par šo diversitāti ātri vien aizmirsīsi un centīsies pagatavot ēdienu pēc iespējas lētāk un tad noteikti nozīmēs ēst vienu un to pašu vairākas dienas. Un lai gan tas tev var lāgā nepatikt, tomēr tas tev ļaus ietaupīt naudu un tādā veidā ātrāk izķepuroties no sliktās finanšu situācijas.