Bulciņas ar pildījumu

SHARE
, / 1265

Ir ļoti daudz un dažādu variantu, kā var izcept bulciņas – gan ar šokolādi, gan ar kanēli, gan ar ievārījumu un biezpienu. Tās visas ir ļoti garšīgas!

600gr miltu,

250 gr silta piena,

5 gr sausa rauga vai 20 gr svaiga rauga,

90 gr cukura,

90 gr mīksta sviesta,

2 olas,

Vaniļas ekstrakts.

Mazliet olas dzeltenuma un mazliet piena.

PILDĪJUMS: šokolādes konfektes.

Pildījumam var izmantot džemu, kanēli ar cukuru, virsū var uzbērt granulēto cukuru vai šokolādes skaidiņas.

Pagatavošana:

200 gr miltu (no kopējā daudzuma),

silts piens,

1 tējkarote cukura, 5 gr sausa rauga.

Visu sajauc un atstāj 30 min 28 – 30 grādu temperatūrā. Tad pievieno visas atlikušās sastāvdaļas, šķipsniņu sāls, maisa, kamēr mīkla paliek mīksta un elastīga (aptuveni 10 min).

Tad ļauj mīklai siltā vietā rūgt aptuveni 1 – 1,5 stundas. Trauku apsedz ar pārtikas plēvi.

Mīklu sadala 12 daļās, veido bumbiņas, ļauj atpūsties 10 minūtes ( sanāk bumbiņas, kuru svars ir aptuveni 100gr).

Katru mīklas gabaliņu sadala vēl 3 daļās.

Šos gabaliņus izrullē, sanāk 36 plāksnītes..

Vienai bulciņai ņemam trīs plāksnītes, saliekam tās uz pusēm un atkal uz pusēm.

Pildījumam varam izmantot jebkuru džemu, tas neiztecēs no bulciņām, jo tās mēs liksim ar stūrīšiem uz leju. Bulciņas cepsim formiņās, kuras ir paredzētas mafīnu cepšanai, tāpēc katrā nodalījumā, ar stūrīšiem uz leju, ieliekam trīs izrullētās mīklas plāksnītes.

Tiem, kuriem garšo kanēlis…

Katru plāksnīti var apbērt ar kanēļa – cukura maisījumu., no virspuses – ar granulēto cukuru.

Cepam iepriekš uzsildītā krāsnī, 200 – 220 grādu temperatūrā 20 – 30 minūtes.

 

Ātro bulciņu receptes.

350 gr miltu,

300 gr jogurta,

1 ēdamkarote augu eļļas,

2 tējkarotes cukura,

2 tējkarotes cepamā pulvera,

1,5 tējkarotes sāls.

Kā ātri pagatavot bulciņas no jogurta un miltiem? Sajaucam miltus, cepamo pulveri, cukuru. Sajaucam jogurtu un sviestu, pa daļām ieberam miltu maisījumu un iejaucam mīklu. Tad mīklu liekam uz virsmas, kura ir apbērta ar miltiem, dalām 8 -10 vienādās daļās, veidojam bulciņas, liekam tās uz cepešpannas, kura ir izklāta ar cepamo papīru. Pirms tam, bulciņas var apviļāt cukurā. Cepam, iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 210 – 220 grādu temperatūrā, 20 – 25 minūtes.

Bulciņām var pievienot žāvētos augļus, vaniļu, bet ja negrib, lai bulciņas ir saldas, var pievienot zaļumus, sēklas, magones, sezama sēkliņas.

Ātro bulciņu recepte ar pienu.

2 glāzes miltu,

2/3 glāzes piena,

1/3 glāzes augu eļļas,

3 tējkarotes cepamā pulvera,

½ tējkarotes sāls.

Kā ātri pagatavot bulciņas no piena un miltiem? Jau laicīgi ieslēdziet cepeškrāsni un uzsildiet to līdz 220 grādiem. Sajauciet miltus ar cepamo pulveri un sāli (saldajām bulciņām var pievienot cukuru), savienojiet ar šķidrajām sastāvdaļām un samīciet. No mīklas izveidojiet nelielu, apaļu plāceni, kura augstums ir 3 – 4 centimetri, ar formiņu vai glāzes palīdzību izgrieziet no mīklas bulciņas. Cepiet aptuveni 20 minūtes.

Ja vēlaties saldas bulciņas, tad no virspuses tās varat apbērt ar cukuru, labāk brūno.

Ātrā bulciņu recepte ar kefīru un sviestu.

400 gr miltu,

100 gr cukura,

250 ml kefīra,

175 gr sadrupināta sviesta,

¾ tējkarotes sāls,

½ tējkarotes cepamā pulvera,

½ tējkarotes sodas.

Kā ātri pagatavot bulciņas no sviesta, kefīra un miltiem? Cepeškrāsni jau laicīgi uzsildām līdz 220 grādu temperatūrai. Miltus izsijājam, sajaucam ar cepamo pulveri, sodu, sāli, pievienojam sviestu, saspaidām ar dakšu, ielejam kefīru un uzreiz sajaucam. Pusi mīklas saveļam bumbā, piespiežam, izveidojam plāceni, ar pokālu vai formiņām veidojam 6 bulciņas. Bulciņas liekam uz cepešpannas, kura ir izklāta ar cepamo papīru un cepam aptuveni 12 minūtes.